La família phygital: com educar sense prohibir
L’Organització Mundial de la Salut adverteix que més de tres quartes parts dels nens i nenes des dels deu anys ja té un perfil en les xarxes socials i utilitzen les eines digitals des dels sis anys. Aquesta situació es va agreujar per la situació de confinament.
A Castelló, l’AMPA del CEIP Estepar va contactar amb la FAMPA Castelló Penyagolosa per informar que volien oferir una xarrada dirigida als seus associats per tractar aquest tema. Des de la FAMPA Castelló Penyagolosa, veient que és un tema preocupant per a totes les famílies, els vam demanar el contacte de la formadora i vam voler oferir les xarrades per a totes les AMPA.
Ara llencem dues formacions per donar resposta a aquesta situació amb un programa educatiu per a famílies basat en l’empremta digital i en com les xarxes socials i internet han d’usar-se en família per a evitar situacions de ciberassetjament i per transmetre valors.
Les xarrades, impartides per la periodista especialitzada en comunicació i màrqueting en i fora de línia per al treball, Sandra Romero, pretenen dotar a les famílies d’un sistema senzill amb passos a seguir per a educar en l’ús d’eines digitals i transmetre el concepte de la identitat digital com el valor diferencial que marcarà la vida personal i laboral dels xiquets i xiquetes en un futur.
La primera formació, “La família phygital: com educar sense prohibir”, es realitzarà el dissabte 14 de gener de 10 h a 12 h al Museu de Belles Arts de Castelló. Anirà dirigida a famílies de xiquets i xiquetes de primària i comptarà amb una ludoteca per a tots aquells i aquelles que ho necessiten. Es podrà realitzar la inscripció fins al dimecres 11 de gener a través d’aquest enllaç: https://forms.gle/8sQv75P9Dd9dzUKh9
En la xarrada descobrirem què guarda Google sobre els nostres fills/es, aprendrem eines útils de Google per a l’educació digital, coneixerem les xarxes que utilitzen els nostres fills/es i participarem en un taller d’Instagram en família, en el qual aprendrem a crear un perfil i a comunicar amb els nostres fills/es a través d’aquesta xarxa social.